Таблиця з характеристиками мінімийок дає змогу порівняти між собою п'ятірку апаратів, що потрапили до нашої добірки. Інші моделі з піногенераторами, що є у продажу в інтернет-магазинах, зібрані в каталозі мийок високого тиску. Зверніть увагу: пінні насадки та миючі щітки для мінімийок також можна купити окремо. А в каталозі автохімії є все, що може знадобитися для догляду за авто: від автошампунів до поліролей і рідин для очищення дисків.

+5 фото
+5 відео
П'ять насадок у комплекті (включаючи фрезу для бруду, піногенератор, миючу щітку та Patio), широкий діапазон регулювання тиску, ємність для хімії, мала вага.
Жорсткий шланг не вміє брати воду з ємності.

Хоча мийка Karcher K 3 Car & Home не є професійною технікою, а належить до побутової серії Karhcer, вона має дуже гідну якість. «Породу» видно за багатьма ознаками. Наприклад, корпус апарату зроблений не зі звичайного пластику, а з ударостійкого композиту. Також заслуговує на увагу захист від перегинів на кінцях шланга, який захищає найбільш уразливі місця від пошкодження при недбалій експлуатації. Але слід зазначити, що для здешевлення конструкції виробнику довелося використовувати таке спірне рішення, як помпа з пластиковим корпусом. Втім, відгуки на мийки Karcher показують, що за звичайної побутової експлуатації цей вузол служить довго і без особливих технічних проблем.

Апарат має номінальну потужність 1600 Вт та витрату води до 380 л/год. При використанні основної (віялової) насадки, яка називається Vario Power, тиск води можна регулювати в діапазоні від «м'яких» 20 бар до «жорстких» 120 бар. У насадки для бруду функції регулювання тиску немає. Вона формує водяний «йоржик» з струменів, що обертаються, який відмінно відмиває щільний і засохлий бруд. Але цими двома інструментами справа не обмежується. Слово Car у назві комплектації говорить про те, що до мінімийки додається миюча щітка для автомобіля. А слово Home означає, що в комплекті є пристрій Patio для дому, за допомогою якого зручно мити великі плоскі поверхні, на зразок веранд, терас і доріжок. У апарата є вбудований бачок для миючого засобу. Щоб розпорошувати мильну воду, використовуйте струменеву насадку в режимі низького тиску, а для формування густої піни встановіть піногенератор, який також входить до комплекту. Виробник подбав про те, щоб у коробці з апаратом одразу були зразки фірмової хімії: 0.5 л автомобільного шампуню та такий же об'єм миючої рідини для балконів та терас.

Але є у Karcher K 3 Car & Home і пара недоліків. По-перше, ця мінімийка не вміє брати воду з бочок та резервуарів. Вона може працювати лише за умови підключення до водопроводу або насоса. По-друге, її шланг є досить жорстким. Він «прагне» звернутися в кільце. Тому відійти на всю довжину шланга (6 м) під час роботи не вдасться без того, щоб не потягнути за собою 7-кг легкий апарат.

Завдяки наявності великої кількості насадок різного призначення, мінімийка Karcher K 3 Car & Home є універсальним інструментом для прибирання вдома та в гаражі. Вона допоможе відмити авто, очистити бетоновані доріжки або бруківку від моху та плісняви, помити садовий інвентар та газонокосарку або освіжити килим за допомогою спеціальної хімії, не звертаючись до хімчистки.

+6 фото
+3 відео
П'ять насадок у комплекті (включаючи фрезу для бруду, піногенератор, миючу щітку та Patio), ємність для хімії, барабан для шланга.
Не вміє брати воду з ємності, шумність.

У мінімийки Einhell TE-HP 140 «під капотом» можна виявити 1900-ватний електромотор і водяну помпу, що прокачує до 420 літрів води за годину. Працюючи в парі, вони утворюють тиск 140 бар (втім, деякі з комплектних насадок «відсікають» зайвий тиск і обмежують його на рівні 100 бар). Там же під корпусом ховається пластиковий бачок, який вміщує 1.2 л миючого засобу. З боків та на задній частині корпусу є кріплення для пістолета, 5-метрового кабелю живлення та деяких насадок.

Вищезгадані насадки заслуговують на окремий абзац. Їх тут відразу п'ять (дуже багата комплектація за мірками побутових мінімийок). Основною та найбільш універсальною вважається струминна насадка з регульованим наконечником. Повертаючи його, можна змінювати форму струменя (від «віяла» до «точки») і регулювати робочий тиск. Друга насадка – роторна. Її ще називають «фрезою для бруду», оскільки вона швидко і ефективно «зрізає» і руйнує щільні шари бруду, що злежалися. Крім них, у комплекті є насадки для догляду за автомобілем, домом та присадибною ділянкою: миюча щітка зі щетиною середньої жорсткості, піноутворювач для перетворення миючого засобу на піну та насадка Patio для відмивання великих пласких поверхонь. Пістолет, «спис» та насадки з'єднуються між собою за допомогою швидкороз'ємного з'єднання Quick-Couple.

Мийка високого тиску Einhell TE-HP 140 – це досить компактний та мобільний пристрій. Хоча вона не важка (11.3 кг), але в неї є колеса, що полегшують переміщення апарату. Телескопічна рукоятка складається і «ховається» при зберіганні, а 5-метровий шланг намотується на барабан, щоб техніка займала якнайменше місця в коморі. Є у неї і дрібні недоліки: мотор працює досить шумно, а помпа не вміє всмоктувати воду з ємності (апарат потрібно підключати до насоса або напірного водопроводу). Але оскільки це побутова мінімийка, яку використовують раз чи два на тиждень, то з цими невеликими недоліками цілком можна змиритися.

+10 фото
+5 відео
Три насадки в комплекті (включаючи фрезу для бруду та піногенератор), шланг 8 м, допускається підключення теплої води (50 °С), ємність для хімії, барабан для шланга.
Солідна вага.

Садовий інструмент Gartner приваблює рядового споживача виграшним поєднанням ціни та функціональних якостей, як би банально це не звучало. Яскравий приклад — безконтактна мийка PWA-2136 T.

Модель передбачається використовувати на присадибній ділянці для очищення від забруднень фасадних стін, підтримання чистоти тротуарних доріжок, миття садового інвентарю, велосипедів та машин. Запорукою відмінного результату боротьби з відкладеннями бруду без зайвих труднощів виступає високий тиск на виході (до 170 бар). Його нагнітає потужний електродвигун на 2100 Вт.

Миття робить водозабір з магістралі водопостачання і вміє всмоктувати воду з окремостоячих резервуарів. Для запобігання потраплянню у внутрішні механізми піску та дрібних камінців агрегат озброїли механічним фільтром грубого очищення на вході. Також до бортового оснащення Gartner PWA-2136 T увійшли шланг високого тиску 8-метрової довжини з барабаном для намотування, транспортувальні колеса та розпилювальний пістолет із системою Total Stop (вода з нього ллється, поки залишається натиснутою кнопка подачі струменя під тиском).

У моделі реалізована можливість швидкої зміни насадок на «кінчик хвоста» пістолета, які кріпляться різьбовими з'єднаннями. «З коробки» до мийки додаються струминна насадка (дає змогу отримувати різні водяні струмені – від точкового до віялового), турбо-фреза для бруду та пінна насадка (з вбудованим бачком для хімії). Не порадувати може хіба що солідна вага агрегата в зборі (під 18 кг). Але з огляду на цінник мийки цей недолік критичним точно не назвеш.

+6 фото
+14 відео
Безщітковий двигун, три насадки в комплекті (включаючи фрезу для бруду та піногенератор), шланг 8 м, барабан для шланга.
Солідна вага.

Модель Bosch Advanced Aquatak 140 відкриває серію мийок напівпрофесійного класу під знаком німецької марки. У її активи варто записати потужний електромотор на 2200 Вт, функцію самоусмоктування води із зовнішніх резервуарів, високу продуктивність подачі водяних мас. Але про все по порядку.

Пристрій зібраний у пересувному «кузові» серйозної вагової категорії (22.9 кг). Для зручності транспортування мийки по периметру угідь передбачені колеса та ручка, що регулюється за висотою. Також до розряду видимих переваг моделі належать барабан для намотування надлишків шланга високого тиску 7-метрової довжини та кейс для кріплення пістолета-пульверизатора.

Як водиться, найцікавіше заховано «під капотом» миючого агрегата. І це вищезгаданий двигун, що передає енергію на вал металевої помпи. Мінімийка характеризується витратою води 8 л/хв. (480 л/год), можливістю подачі нагрітих водних мас (температури до 40 °С), прямою подачею миючого засобу із спеціального бачка для хімії.

Оператор пристрою може вдатися до послуг різних насадок для вирішення задач з очищення поверхонь: роторної та віялової. На випадок перегріву у моделі реалізовано функцію автовідключення. У підсумку Bosch Advanced Aquatak 140 можна сміливо рекомендувати всім, хто проживає в будинках заміського формату. Ця надійна «робоча конячка» допоможе без зайвого клопоту підтримувати охайний зовнішній вигляд присадибної ділянки, допоможе в митті машини та інших задачах по очищенню від забруднень оброблюваних поверхонь.

+9 фото
+3 відео
Безщітковий двигун, три насадки в комплекті (включаючи фрезу для бруду та піногенератор), шланг 9 м, допускається підключення теплої води (50 °С), барабан для шланга.
Солідна вага.

Шведська компанія Stiga зробила ім'я на виробництві газонокосарок. Також у портфоліо її продукції є інші пристрої садово-присадибного фронту, зокрема потужна мінімийка HPS 345 R.

Конструкція миючого агрегата продумана до дрібниць. Судіть самі, він має високу базу і телескопічну ручку, що зроблено для легкості транспортування, вбудоване «паркомісце» для розпилюючого пістолета, барабан для 8-метрового шланга високого тиску, окремий пристрій для намотування мережевого шнура. Все необхідне для роботи мінімийка возить на своєму ж «горбі».

Електродвигун пристрою потужністю 2100 Вт забезпечує продуктивність роботи алюмінієвої помпи на рівні від 360 до 450 л/год. При цьому максимальний тиск на виході із сопла розпилюючого пістолета, досягає 145 бар. Такий потужний струмінь води змиває стійкі відкладення бруду на поверхнях практично будь-якого типу. А направити її в потрібне русло допоможуть комплектні насадки: віялова, для бруду та бачок-піногенератор місткістю 400 мл.

Воду мийка «добуває» як з водопроводу, так і з окремостоячих ємностей на кшталт бочки, великого відра, штучної водойми. Щоб уникнути виходу з ладу внутрішніх компонентів на «всмоктуючий» вхід поставлений сітковий фільтр. Додатковий козир у рукаві у моделі – система Total stop system, яка автоматично відключає мінімийку через 30 секунд після відпускання курка пістолета. Пристрій по праву зараховано до загону міцних горішків середнього рівня, що чітко виконують поставлені задачі.