Перелік технічних даних моделей з добірки наведено для наочного порівняння у зведеній таблиці швидкісних microSD-флешок. Всі пропозиції карт пам'яті зібрані воєдино в однойменному розділі нашого каталогу карт пам'яті.

 
Повну відповідність заявленим швидкісним характеристикам, всезащищенное виконання, підписка на ПЗ для відновлення даних, доступна вартість.
 
 
Істотних мінусів немає.
 

Модулі пам'яті — кістяк продукції тайванської компанії Transcend. Однією з вагомих статей доходу бренду є зовнішні накопичувачі даних. Модель формату microSD з серії S300 послужить відмінним прикладом відповідної картки для сучасних мобільних пристроїв.

Флешка пропонує 128 ГБ місця у вбудованому сховищі і гарантує безпроблемну запис 4К-відео з високою фреймрейтом (60/120 к/с). При запису даних вона змушує завмерти стрілку скоростемера на значенні 45 МБ/с, а при читанні файлів — на показнику 95 МБ/с. принаймні, такі цифри наводить компанія-виробник у «паспорті» моделі і, що важливо, вони цілком підтверджуються на практиці.

Про можливості оперування великими масивами даних без просідань швидкості нижче 30 МБ/с повідомляють присвоєні флешці швидкісні класи UHS-I U3 і V30. До того ж модель належить до накопичувачів класу А1: об'єм операцій введення-виведення в секунду при випадкового запису становить 500 IOPS, а при читанні — 1500 IOPS.

В якості приємного бонусу власник картки отримує у подарунок передплату на фірмове ПЗ RecoveRx для пошуку і відновлення втрачених даних. Список переваг моделі продовжує всезащищенное виконання (накопичувач не боїться занурень під воду і статичної напруги, а також характеризується ударостійкість і стійкість до рентгенівським променям). Нарешті, в комплекті з флешкою поставляється перехідник на «дорослий» розмір SD, що дозволяє експлуатувати носій даних на борту дзеркальної і бездзеркальної фототехніки.

+9 фото
+6 відео
 
Повну відповідність заявленим швидкісним характеристикам, всезащищенное виконання, обмежена довічна гарантія.
 
 
Істотних мінусів немає.
 

Серія накопичувачів Canvas React від компанії Kingston пристосована під завдання, що вимагають високої швидкодії: запис 4К-відео з високим бітрейтом, серійну фотополювання і т. ін. Причому неважливо, чи флешка встановлена безпосередньо в лоток смартфона або через перехідник в слот під карту пам'яті на борту інших сумісних пристроїв.

Американський виробник обіцяє швидкість читання до 100 МБ/с і запису — до 80 МБ/с. Численні тести підтверджують його слова. Насправді розбіжності з заявленими паспортними даними мінімальні і коливаються в межах пари-трійки МБ/с. приміром, залити на флешку відеоролик об'ємом 4 ГБ можна менше, ніж за 1 хв.

Про заточеного моделі під відеозйомку недвозначно натякають «татуювання» UHS-I U3 і V30 на «тілі» накопичувача. Картки з такими позначеннями гарантують мінімально стійку швидкість обміну даними на рівні не нижче 30 МБ/с. Навздогін флешка спритно оперує мобільними додатками, за що їй присвоєно відповідний клас А1.

Корпус Kingston microSDXC Canvas React має підвищений запас механічної міцності. Йому не страшні купання у воді на глибині до 1 м протягом півгодини), рентгенівське випромінювання в аеропортах, удари і вібрації. За двома останніми графами флешка навіть пройшла випробування на міцність за методикою американського військового стандарту MIL-STD-883H. До того ж компанія-виробник настільки впевнена у надійності свого дітища, що не побоялася надати на продукт довічну гарантію, нехай і обмежену.

 
Високі швидкісні показники роботи, клас для додатків A2, доступ до фірмових утиліт для резервного копіювання і відновлення даних.
 
 
Невідповідність заявленої швидкості читання.
 

SanDisk Extreme V30 A2 microSDXC UHS-I U3 — перша ластівка з підтримкою Application Performance Class 2 (А2), випущена у вільний політ на небосхил сучасного ринку флеш-накопичувачів інформації.

Специфікація А2 розроблена для підняття планки продуктивності мобільних додатків. Власне, на борту смартфона флешці саме місце. Картка більш спритно взаємодіє з додатками, які виконують багато операцій читання/запису. Також її коник — відеозйомка у форматі 4К. Запис роликів в ультрависокому роздільній здатності сприяють високі швидкісні показники роботи накопичувача microSD.

Трансфер даних з флешки проводиться з реальною швидкістю поблизу 100 МБ/с, тоді як заявлена швидкість читання складає 160 МБ/с. А от показники темпу запису файлів в пам'ять носія цілком збігаються з прописаною в техдокументації цифрою 90 МБ/с. У відповідності зі специфікаціями UHS-I U3 і V30, картка підтримує швидкість запису на рівні не менше 30 МБ/с.

Модель упакована в захищений корпус, адаптер до неї на «дорослий» SD-розмір додається в комплекті. Плюс до того разом з флешкою користувач дістає право користуватися фірмовим ПО SanDisk — утилітами для резервного копіювання даних на Android-пристроях (Memory Zone) і для відновлення втрачених файлів (RescuePro).

 
Повну відповідність заявленим швидкісним характеристикам, всезащищенное виконання.
 
 
Істотних мінусів немає.
 
Ціна від 1 299 грн.

Асортимент мініатюрних флешок до портфоліо південнокорейського бренду Samsung невеликий, проте він задовольняє вимоги як рядових користувачів, так і тих, хто не з чуток знайомий з галуззю створення фото - та відеоконтенту.

Серія зовнішніх накопичувачів Plus EVO пропонується в трьох розмірах ємності (на 64 ГБ , 128 ГБ, 256 ГБ) і комплектується «з коробки» адаптером під повнорозмірні слоти SD. Картка максимального об'єму лише трохи відстає від заявлених показників «польоту» — в режимі читання забезпечується обмін даними в швидкісному режимі 85-90 МБ/с, а при записі файлів — 80-85 МБ/с. Завантажити з флешки всю інформацію при «повному завантаженні» представляється можливим приблизно за 45 хв.

Високі швидкісні показники роботи — це, безумовно, плюс в карму моделі. Але набагато важливіше, щоб у флешки належним чином йшли справи зі стабільністю обміну даними. Підтримка високошвидкісної шини UHS-I гарантує накопичувачу мінімально стійку швидкість запису 30 МБ/с. А значить відео на флешку буде записуватися без ривків і випадання кадрів. Пристосованість Samsung Plus EVO під зйомку роликів в 4К підтверджена присвоєним картці класом відеозапису V30.

На флешку поміщається близько 50 тис. фотознімків і понад 10 годин відео в ультрависокому роздільній здатності. Притому збережені дані захищені від зовнішніх впливів по всіх фронтах — накопичувач зберігає працездатність при зануреннях в морську воду (не більше, ніж на три доби), йому дарма температурні коливання, також він виживає під дією вібрацій і рентгенівських променів. Карта пам'яті вирішує переважна більшість поставлених завдань і не підведе свого власника в потрібний момент. Швидше щось трапиться з пристроєм-носієм флешки, ніж з нею.

 
Вражаючі швидкісні показники обміну даними, підтримка високошвидкісної шини UHS-II, всезащищенное виконання, мініатюрний кардридер в комплекті.
 
 
Картка поставляється без SD-адаптера, дорожнеча.
 

SanDisk Extreme Pro microSDXC UHS-II — одна з найшвидших карт пам'яті компактного формфактора, адаптована під шустрий оперування великими масивами даних. Несхожою на однолітків модель роблять два ряди контактів, що недвозначно натякає про підтримку карткою високошвидкісної шини UHS-II.

Швидкісний потенціал накопичувача розкривається на борту екшн-камер, безпілотних літальних апаратів і смартфонів з підтримкою 4К-відеозйомки. Головне, щоб пристрій «дружило» з інтерфейсом UHS-II. Швидкість зчитування інформації в цьому разі досягає вражаючих 275 МБ/с. Із записом справи йдуть трохи скромніше — в режимі «заливки» файлів на флешку швидкість коливається в районі позначки 100 МБ/с.

Також у картки заявлена зворотна сумісність з UHS-I U3. В пристроях з підтримкою цього стандарту модель демонструє граничну швидкість обміну даними, досяжну обладнанням. Укупі з накопичувачем поставляється мініатюрний USB 3.0, кардридер, а ось перехідника на повнорозмірний формат SD в комплектації чомусь не передбачено.

Як водиться продукту рівня Pro, карта пам'яті забезпечує надійну роботу в усіх умовах. Судіть самі, накопичувач позбавлений страху води, відрізняється підвищеною стійкістю до ударів і зберігає працездатність в широкому температурному діапазоні (від -25 °С до 85 °С). Платою за видатні якості моделі стала висока вартість — на етапі покупки за SanDisk Extreme Pro microSDXC UHS-II доведеться викласти кругленьку суму.

Читайте також:
Делікатний догляд і економія: ТОП-5 сушильних машин з низьким енергоспоживанням
Сушарки з місткістю не менше 8 кг, великим числом автопрограм і класом енергоспоживання від A++.
Економія часу і місця на кухні: ТОП-5 вбудованих мікрохвильовок
Мікрохвильові печі, які швидко підігрівають і готують, не займаючи місця на кухонному столі.
В гущі подій: ТОП-5 багатоканальних аудіосистем для комп'ютера
Кращі комп'ютерні системи 5.1, які допоможуть максимально зануритися в улюблену гру або новий блокбастер.
Помічник письменника: ТОП-5 клавіатур для набору тексту
Дописуєте роман? Працюєте з документацією? Значить вам потрібна хороша і зручна клавіатура для набору тексту.
Навала флагманів: прем'єра Xiaomi Mi 9, Samsung Galaxy S10 і Samsung Galaxy Fold
Трійця флагманів без компромісів і складаний смартфон-книжка.