Україна
Каталог   /   Мала побутова техніка   /   Медицина й реабілітація   /   Інше для медицини

Сині лампи

Сині лампи

— прилади на основі звичайних ламп розжарювання, колби яких пофарбовані в синій колір. «Синя лампа», відома також як рефлектор Мініна, є одним з найбільш ранніх приладів для фізіотерапії — вона з'явилася ще в 19 столітті, проте не втрачає популярності і в наш час. Лікувальний ефект такого приладу забезпечується за рахунок інфрачервоного випромінювання — тобто, просто кажучи, за рахунок нагріву. При цьому сині лампи трохи менш ефективні, ніж спеціалізовані ІЧ-світильники, проте коштують помітно дешевше.

Подібні прилади особливо популярні як засіб для прогрівання вух і перенісся при простудних захворюваннях. Одне з переваг синього світла при такому застосуванні полягає в тому, що він майже не проникає через закриті повіки і не створює дискомфорту (хоча контактні лінзи в очах можуть сильно нагріватися, тому їх краще зняти). Втім, використання синіх ламп цим не обмежується: вони також є непоганим допоміжним засобом при ударах, розтягненнях, артритах і ряді інших захворювань м'язів і суглобів, при деяких проблемах зі шкірою і т. п.

При використанні таких приладів варто врахувати два моменти. По-перше, рефлектор Мініна є допоміжним засобом, і для максимального ефекту прогрівання повинні поєднуватися з іншими способами лікування. По-друге, застосовувати прогрівання синьою лампою можна тільки по рекомендації лікаря: у таких процедур є чимало протипоказань.
сині лампи
очистити
Підбір за параметрами
Ціна
віддо грн.
Виробники
Тип
Очистити параметри
Каталог інше для медицини 2024 - новинки, хіти продажів, купити інше для медицини.